Słodzik stołowy na bazie naturalnych substancji słodzących. Można stosować jako zamiennik zwykłego cukru.
Zastosowanie: do żywności
Właściwości Sweet Zero:
Sweet Zero jest to substancja słodząca naturalnego pochodzenia. W przeciwieństwie do tradycyjnego cukru i innych słodzików, produkt posiada 0 kalorii. Jest idealną alternatywą dla diabetyków oraz dla osób nietolerujących fruktozy. Nie przyczynia się do powstawania próchnicy oraz nie wywołuje dolegliwości układu trawiennego. Idealnie nadaje się do słodzenia zimnych i gorących napojów, deserów oraz jogurtów.
Sweet Zero należy do diety wprowadzać stopniowo. Zaleca się stosować do 15 g Sweet Zero dziennie (ok. 5 łyżeczek). Nadmiernie spożycie może wywołać efekt przeczyszczający. Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 0 kcal
0 kJ
Tłuszcze
w tym kwasy tłuszczowe
0 g
0 g
Węglowodany*
w tym cukry
100 g
100 g
Białko 0 g
Sól 0 g

*Węglowodany w postaci niskokalorycznych polioli

Masz pytania? - skontaktuj się z nami.