
- Cukry brązowe
- Cukry smakowe
- Słodziki
- Saszetki
- Pozostałe produkty
Słodzik stołowy na bazie naturalnych substancji słodzących. Można stosować jako zamiennik zwykłego cukru.
Zastosowanie: do żywności
Właściwości Sweet Zero:
Sweet Zero jest to substancja słodząca naturalnego pochodzenia. W przeciwieństwie do tradycyjnego cukru i innych słodzików, produkt posiada 0 kalorii. Jest idealną alternatywą dla diabetyków oraz dla osób nietolerujących fruktozy. Nie przyczynia się do powstawania próchnicy oraz nie wywołuje dolegliwości układu trawiennego. Idealnie nadaje się do słodzenia zimnych i gorących napojów, deserów oraz jogurtów.
Sweet Zero należy do diety wprowadzać stopniowo. Zaleca się stosować do 15 g Sweet Zero dziennie (ok. 5 łyżeczek). Nadmiernie spożycie może wywołać efekt przeczyszczający. Nie stosować u dzieci poniżej 3 roku życia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 0 kcal 0 kJ |
Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe |
0 g 0 g |
Węglowodany* w tym cukry |
100 g 100 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
*Węglowodany w postaci niskokalorycznych polioli